info@studiomanca.si
04 5318 910, 041 765 433
Pon-pet: po dogovoru

Ponedeljkova jogijska delavnica

Ponedeljkova jogijska delavnica Next item Šole energetske samopomoči

Ponedeljkova jogijska delavnica

Vsak 3 ponedeljek od 8.30h- 10.00h  

Zakaj jogijska : joga pomeni iskati ravnovesje v telesu. Ravnovesje  vzpostavimo s pravilnim dihanjem in pravilno izvedbo posameznih pozicij. Vsa praksa hatha joge ( joge v kateri je poudarek na fizičnem telesu) izhaja iz mišic trupa, kjer je sedež naše moči, zato bomo veliko pasivno in  aktivno krepili medenične in trebušne mišice.

Zakaj delavnica: ker ne bo potekala kot klasična vadbe joge, kjer si asane sledijo eno za drugo, ampak se bomo na uri posebej posvetili nekaj pozicijam , da jih vsakdo od prisotnih razume in pravilno izvede, v okviru svojih zmožnosti. Omejitev ni. Tudi če ne morete sedeti na tleh, vas stalno boli hrbtenica, vrat, rama…se vsako asano da prilagoditi.

Čemu je namen delavnice: Ko se srečamo z stalno bolečino, poškodbo ali deformacijo odreagiramo na dva možna načina. Ali vztrajamo, želimo iti preko sebe in pozicije prilagodimo tako, da jih lahko izvedemo, ob tem pa nepravilno obremenimo druge mišice ali pa obstanemo in pustimo, da nas bolečina popolnoma ohromi. Pogosto se ti dve možnosti tudi izmenjujeta. Posledica tega je da smo psihično še bolj izčrpani, bolečino pa lahko omilimo edino s tableti. Stalna zakrčenost telesa vodi v nove energetske zastoje, poškodbe in deformacije.

Sestava delavnice:

  • Iz pasivnega dela: dihanje da alkaliziramo telo, sproščanje, pasivna uporaba medeničnih mišic in povečanje energetskega pretoka
  • Iz aktivnega dela: pravilna izvedba pozicij, katere program dobite tudi za domov, da lahko po navodilih nadaljujete z izvajanjem doma, z namenom razbremenitve določenega predela. Poudarek bo na pravilni izvedbi vaj za hrbtenico. Delavnico pa bom prilagodila potrebam prisotnih.

Cena : 20 evrov /delavnica

Obvezne prijave!