info@studiomanca.si
04 5318 910, 041 765 433
Pon-pet: po dogovoru

Kaj sploh pomeni refleksoterapija

Kaj sploh pomeni refleksoterapija Next item Povečajmo imunsko odpornost

Kaj sploh pomeni refleksoterapija

V tokratnem nagovoru vam predstavljam nekaj za naš um , nekaj dejstev o refleksoterapiji in zdravju našega organizma, ki jih morda še niste vedeli ali morda pozabili.

  1. Kaj sploh je reflesksoterapija?  Da imajo organi in koža nevrološki odnos je bilo odkrito že pred letom 1900. Naše telo ima več refleksoterapevtskih področij. Najbolj poznana so stopala in roke. Poznamo pa še refleksoterapijo obraza, vratu in hrbta, lobanje, oči ter  ušes. Vsak od teh delov telesa je razdeljen na refleksne cone posameznih organov. Točka na tej coni pa je senzor, ki prenaša preko perifernih živcev informacijo v možgane. Le ti pa potem odredijo telesu reakcijo.
  2. Kaj pa je reakcija? Reakcija je ubistvu vzbujena samozdravilna moč organizma. Naše telo ves čas stremi k ravnotežju. Vse kar mi občutimo kot fizično bolečino , nelagodje ali čustvene stiske , za telo to pomeni blokada na energetskem nivoju in posledično tudi na fizičnem. Z refleksoterapijo se v  telesu  sproži kemični odziv. Um se umiri. Blokade se sproščajo in bolečine popuščajo, organ  se zdravi, čustvena vpletenost se zmanjšuje.
  3. Ali je potem refleksoterpija diagnosticiranje ? Na posameznem refleksoterpaevtskem področju lahko zelo natančno preberemo stanje posameznega organa. Lahko se odpravijo blokade na posameznih organih preden jih  sami  zaznamo .  Vendar za postavljanje diagnoza nikakor ni dovolj samo to. Lahko pa je odlična podpora konvencionalnemu zdravljenju.
  4. Ali je potem vsaka masaža stopal, obraza,..refleksoterapija? Saj se enako posvetimo bolečim področjem? Ne . Ker pri refleksoterapiji ne samo , da pritiskamo na boleče točke ,ampak tudi balansiramo različne točke in področja z ustrezno tehniko. Vsaka masaža lahko prija, a učinka nima enakega.
  5. Ali   lahko koristimo refleksoterapijo ,ko jemljemo zdravila, se zdravimo ali koristimo  druge metode zdravljenja,?  Konvencionalno zdravljenje  in refleksoterapija sta si popolnoma podporni. Ko naše fizično telo potrebuje zdravilo, smo zamudili prvi vlak samozdravljenja in ga moramo jemati. Lahko pa z refleksoterapijo vplivamo na to , da ga niti ne začnemo jemati,  lahko zmanjšamo količino ali preprečimo povečevanje količine.
  6. Kdaj pa si lahko pomagamo z refleksoterapijo in po kolikšnem času občutimo izboljšanje ?  Pomagamo si lahko vedno. Refleksoterapija ima zelo malo  kontraindikacij. Bolečina se zmanjša že med samo terapijo, saj delujemo preko možganov in njegovih odzivov. Če nas npr. boli prst na nogi in vzroka bolečine ne poznamo.  Sami se lahko malce premasiramo, vzamemo protibolečinsko zdravilo in čakamo da bo bolje.  Z refleksoterapijo pa delujemo tudi na vzrok bolečine. Prvič pomagamo z analgetskim učinkov ,da nas prst vedno manj boli, posledično pa tudi odpravimo vzrok. V prstu se bo bolečina omilila ,preprečili bomo pa tudi nastajanje drugih neravnovesij v telesu ,ki jih povzroča isti vzrok. Prav tako vam lahko razložim na primeru  mrzlih nogah. Lahko jih ves čas sami grejemo,lahko pa delujemo na vzrok hladnih nog. In tako je prav z vsakim stanjem v našem telesu.
  7. To so bile vse bolj fizične bolečine? Kaj pa pozabljivost, utrujenost, nespečnost, depresija, hormonalne spremembe, izgorelost, razdražljivost, motnje gibanja, koncentracije, učenja ,…? Za te ima odlične rešitve refleksoterapija glave, vratu in obraza.
  8. To pomeni, da si res pri vseh stvareh lahko sami pomagamo? Da moramo si . Metodo refleksoterapije  kombiniram z energetsko tehniko , osnovnega polnjenja z matrixom ali energetskim  delovanjem  na regeneracijo živcev, nadledvičnih žlez, šivov, jeter,odlična podpora po kirurških posegih  itd. Dve osebi nimata nikoli popolnoma enaki terapiji saj isto obolenje ali  neravnovesje nima vedno istega vzroka. Naše zdravje in naše počutje je kot osebni odtis.
  9. Ali je to vse ,kar moram narediti za svoje zdravje in dobro počutje? Ne ni vse. A vsaka terapija ti da možnost videti širše. Telo postane energetsko bolj pretočno, odpira se intuicija in  veliko bolj občutimo,  kaj  je za nas dobro in kaj so naši naslednji koraki, da ohranimo ravnovesje.

Na čim bolj enostaven  način sem vam želela povedati, da smo vsi  sami odgovorni za svoje počutje. Da  na vse kar nas doleti v življenju ne moremo vplivati. Da je življenje zato, da ga živimo, kaj doživimo in tudi kaj neprijetnega. Da pa smo tu zato, da  raziskujemo,  spoznavamo sebe in se ne oklepamo svojih navad in svojih bolečin .