info@studiomanca.si
04 5318 910, 041 765 433
Pon-pet: po dogovoru

Refleksna terapija stopal in nevrološka refleksoterapija stopal

Refleksna terapija stopal in nevrološka refleksoterapija stopal Previous item Obrazna refleksoterapija... Next item Terapevtska manualna masaža

Refleksna terapija stopal in nevrološka refleksoterapija stopal

Refleksna terapija stopal je metoda naravnega zdravljenja, pri kateri refleksoterapevt ciljno pritiska na refleksne cone na stopalu. Je preventivna in kurativna metoda.

Z reflekoterapijo stopal dosežemo:
1. Aktivacija vseh organskih sistemov in s tem čiščenje toksinov iz telesa, kar ima za posledico uglašeno delovanje vseh organov in s tem več energije.
2. Čustveno čiščenje , kajti energetske blokade so posledica zadržanih čustvenih stanj.
3. Odpiranje energetske poti na stopalu. S tem večje zavedanje sedanjega trenutka, večja sposobnost samozdravljenja, regeneracije telesa ter realizacija naših zamisli in idej v realnost.
4. Globoko sprostitvev, kar zopet vodi k popolnemu naravnemu ravnovesju.

Mesto vsake sprememba, ki se odvija na stopalu, nam kaže na neravnovesje dela telesa kateremu ta refleksna točka pripada. Lahko samo kot energetska blokada ali že kot težave v samem delovanju organa.
Med terapijo se zaznavajo mali kamenčki , kristalčki, pesek,dele stopala ki so bolj polni ali prazni, lahko zaznava različno temperaturo posameznega dela stopal.

Ker iz hrbtenice izhajajo živci,ki vodijo do vsakega posameznega organa in ,če imamo težave s hrbtenico, pomeni, da imamo težave tudi z oživčenjem posameznih organov. Nevrološke refleksoterapija stopal ( praxis vertebralis) je izredno učinkovita pri vseh težavah v povezavi z držo telesa, mišicami in kostmi in sploh pri bolečinah v hrbtenici. S sprostitvijo napetosti v hrbtenici pa tako vplivamo na vse vitalne organe, žleze in možgane.

Praxis vertebralis je del Temprana refleksne terapije (koncept rehabilitacije).