info@studiomanca.si
04 5318 910, 041 765 433
Pon-pet: po dogovoru

Refleksna terapija stopal

Refleksna terapija stopal Previous item Obrazna refleksoterapija Next item Masažna terapija

Refleksna terapija stopal

Refleksna terapija stopal je metoda naravnega zdravljenja, pri kateri refleksoterapevt ciljno pritiska na refleksne cone na stopalu.
Je preventivna in kurativna metoda.

Kadar z z refleksno masažo stopal delujemo preventivno na naše telo obdelamo celotno stopalo, kajti celotno stopalo odseva celotno naše telo.

Kadar pa se odločimo za refleksno terapijo stopal v kurativne namene, pa se ravnamo po določenem predhodnem planu.

Z reflekoterapijo stopal dosežemo:
1.   Aktivacija vseh organskih sistemov in s tem čiščenje toksinov iz telesa, kar ima za posledico uglašeno delovanje vseh organov in s tem več energije.
2.  Čustveno čiščenje , kajti energetske blokade so posledica zadržanih čustvenih stanj.
3.  Odpiranje energetske poti na stopalu. S tem večje zavedanje sedanjega trenutka, večja sposobnost samozdravljenja, regeneracije telesa ter realizacija naših zamisli in idej v realnost.
4.  Globoko sprostitvev, kar zopet vodi k popolnemu naravnemu ravnovesju.

Mesto vsake sprememba, ki se odvija na stopalu, nam kaže na neravnovesje dela telesa kateremu ta refleksna točka pripada. Lahko samo kot energetska blokada ali že kot težave v samem delovanju organa.

Terapevt med terapijo zaznava male kamenčke , kristalčke, pesek,dele stopala ki so bolj polni ali prazni, lahko zaznava različno temperaturo posameznega dela stopal.

Ko vse te mikro zaznave izkušen terpavt združi z znanjem refleksologije stopal, ter z znanji kitajske medicine in znanji različnih področij delovanja telesa – če jih le ima – lahko pripravi plan, ki bo dani osebi najbolj pomagal.